Unha carpa instalada no porto de Mougás acolleu onte a quinta edición da Festa do Ourizo, unha celebración gastronómica coa que a asociación de veciños pretende exaltar un dos mellores produtos que ofrece o océano neste punto da costa baixo miñota.
Mil quilos de ourizo foron insuficientes para saciar o apetito e, sobre todo, a curiosidade das numerosas persoas que se achegaron a esta parroquia do municipio de Oia para degustar este froito do mar, que se serviu en cru, pero tamén con distintas preparacións (asado, cocido, en revolto e en empanada) e acompañado de pan de millo e viño do país.
O penetrante cheiro a mar do produto empezou estenderse ao redor das once da mañá, hora á que se iniciaron os festexos que, xunto ao prato "estrela", tivo como protagonista á música e folclore tradicional.
Ata tres grupos de gaitas da comarca puideron escoitar os comensais que se achegaron ao porto de Mougás ao mediodía. Pola tarde, a partir das 16.00 horas, actuou o grupo de baile popular Tralo Mosteiro.
Mil quilos de ourizo foron insuficientes para saciar o apetito e, sobre todo, a curiosidade das numerosas persoas que se achegaron a esta parroquia do municipio de Oia para degustar este froito do mar, que se serviu en cru, pero tamén con distintas preparacións (asado, cocido, en revolto e en empanada) e acompañado de pan de millo e viño do país.
O penetrante cheiro a mar do produto empezou estenderse ao redor das once da mañá, hora á que se iniciaron os festexos que, xunto ao prato "estrela", tivo como protagonista á música e folclore tradicional.
Ata tres grupos de gaitas da comarca puideron escoitar os comensais que se achegaron ao porto de Mougás ao mediodía. Pola tarde, a partir das 16.00 horas, actuou o grupo de baile popular Tralo Mosteiro.
Vía > Faro de Vigo
0 comentarios:
Postar um comentário